spørsmål og svar
Fritidstilbud
Hva skiller deres tilbud fra andre tilbud?
Vårt tilbud har høyere voksentetthet enn vanlig, og vi bruker en metodikk der forholdet mellom voksen og barn og tilknytningsteori legger premissene for at vi når målene våre. Med det mener vi at aktivitetslederne ivaretar barnas behov og får dem til å føle seg trygge. De støtter opp om barnas oppdagelser og refleksjoner, og samtaler fremfor en satt læringsagenda. Aktiviteten er i hovedsak styrt av barna selv og det de er opptatt av.
Trenger man noe spesielt utstyr for å være med?
Barna er ute i naturen, og vi kler oss etter været. Våre aktivitetsledere har med utstyr til utforskning som forstørrelsesglass, kikkert og lommelykter.
Kan man være med på en prøvetime?
Absolutt! Ta kontakt så ordner vi det.
Skjer det noe læring på tilbudet?
Ja, det skjer massevis av læring!
Barna lærer navn på arter og fenomener i naturen ved at aktivitetslederne bruker ordene som en naturlig del av samtalen.
Barna øver seg på å resonnere seg frem til svar.
I samspillet mellom barna og naturen skjer verdifull læring som handler om respekt og empati for naturen og vår plass i den som menneske.
Ved at tilbudet ikke er voksenstyrt (selv om aktivitetslederne sørger for at barna er trygge og har det bra), lærer barna å kjenne andre og seg selv gjennom samspillsituasjoner, nye relasjoner, å tørre å ta plass og å være selvstendig.
Hvorfor har dere ikke teoretiske læringsmål?
Fordi vi følger barnas interesser og intuitive utforsking, og mener denne indre motivasjonen bidrar til eierskap og kunnskap.
Vi streber hele tiden etter å kunne omfavne alle barn. Barn blir målt på prestasjon fra de er små. Mange barn føler på utilstrekkelighet, og flere og flere barn utvikler skolevegring. Vi ønsker å være et fristed, og jobber heller med å styrke hele barnet, og verdsette barnets individuelle interesser.
Foredrag
Hva sitter vi igjen med etter et foredrag?
Forhåpentligvis har vi hjulpet dere med å sortere mye av kunnskapen dere besitter, så dere kan bruke den mer effektivt i hverdagen. Foredragenes mål er å gi dere selvtillit, refleksjoner, inspirasjon og engasjement.
Vi kan skreddersy foredrag etter deres ønsker, men vi vil alltid fokusere på å inspirere dere! Vanligvis omfatter foredragene også en del om naturfag og en del om pedagogikk.
Min arbeidsplass ønsker opplæring i metodikken deres. Hva koster opplæringen?
Det kommer an på hvor omfattende opplæring dere vil ha. Ta kontakt, så finner vi en løsning som passer.
Vi ønsker oppfølging etter opplæringen. Tilbyr dere det?
Ja, det gjør vi. Dere vil også motta læringsmateriell.
Opplæring
Jeg vil lage Undretank på min skole. Hvordan gjør jeg det?
Ta kontakt med oss, så hjelper vi dere i gang!
Kan man ha Undretank for yngre barn?
Absolutt! Det finnes ingen øvre eller nedre aldersgrense for å delta i en Undretank. Undretanken er en tankesmie, og vi kan gjøre tilpasninger som passer ulike aldre. Ta kontakt, så hjelper vi dere i gang!
Undretank
Hvorfor heter dere Undring?
Da vi startet Undring var vårt mål å lage et tilbud som skaper naturglede for alle! Vi er ikke opptatt av at vi alltid skal finne svaret, og ser på evnen til å kunne undre seg som en viktig verdi.
Man kan skape en atmosfære som stimulerer til undring, men selve undringen kommer fra barnet selv. Ved å verdsette dette, verdsetter vi barnet. Det finnes ingen krav for hva man kan undre seg over, og derfor er det inkluderende å fokusere mer på undringens egenverdi, enn å sette mål for hva barnet skal lære seg. Ved å undre seg, og bli oppfordret til å fortsette med det, settes en rekke prosesser i gang.